|

LUUKKU 21. – JOULUINEN PORKKANAKAKKU

Jouluinen porkkanakakku

Porkkanakakku on erittäin herkullinen kakku, joka taipuu moneen tilaisuuteen. Porkkanakakku sopii hyvin tarjottavaksi kahvipöydässä niin arkisemmissa kuin myös juhlavammissa kahvituksissa. Tänä vuonna kehitin porkkanakakusta myös ihanan jouluisen version, joka sopii hyvin vaikkapa jouluaaton jälkiruoaksi! Täydellisen mehevä pohja maistuu ihanan makealle ja mehevän koostumuksen ansiosta tuo mieleen jopa hiukan piparkakkutaikinan. Perinteisestä porkkanakakusta poiketen tämän kakun kuorrutteeseen ei tule tuorejuustoa, vaan se kuorrutetaan täydellisen jouluisen makuisella, ihanan mokkaisella voikreemillä.

Jouluinen porkkanakakku

Jouluinen porkkanakakku

2 porkkanaa raastettuna
3 munaa
2dl fariinisokeria
2,5dl jauhoja
0,75dl öljyä
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl kanelia
0,5tl neilikkaa
0,5tl pomeranssia
ripaus inkivääriä
ripaus kardemummaa

Voitele ja korppujauhota 20cm irtopohjavuoka.Raasta porkkanat kulhoon. Lisää joukkoon kananmunat sekä sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, on kakku kypsä. Varo kuitenkin paistamasta kakkua liian kuivaksi, sillä täydellisen porkkanakakun salaisuus on sen mehevyys. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Irroita pohja vuoasta ja leikkaa kahteen osaan.

Täyte/kuorrute
3dl tomusokeria
100g voita
3rkl kahvia
1tl kanelia
ripaus pomeranssia

Pehmennä voi ja vatkaa se vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kakun väliin sekä päälle. Koristele kakku halutessasi esimerkiksi piparkakun murusilla.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *