HELPOT BAGELIT
Bagelit on aamiais- ja brunssipöydän ehdoton kuningas. Eri täytteitä tarjoilemalla saat aikaan helposti monipuolisen ja raikkaan brunssikattauksen bagelien ympärille. Kokeile vaikkapa kylmäsavulohta, teriyakikanaa, katkarapuja, erilaisia tahnoja, avokadoa tai paistettuja kananmunia. Ja tietysti reilusti rapeita ja raikkaita kasviksia kuten salaattia, kurkkua ja tomaattia. Erilasilla täytteillä ja kasviksilla saat luotua helposti erilaisia komboja.
Lue myös: TERVEELLISET UUNIOMENAT
Helpot bagelit
4dl kaurajauhoja
2dl sämpyläjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl soodaa
4dl luonnonjugurttia
0,5rkl suolaa
1rkl chian siemeniä
Sekoita keskenään kuivat aineet. Mittaa joukkoon jugurtti ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina pursotuspussiin ja pursota tasakokoisia rinkuloita joko leivinpaperilla vuoratulle pellille tai donitsipellille. Ohjeesta tulee noin kuusi isoa tai 13 pientä bagelia. Ripottele halutessasi pinnalle esimerkiksi chiansiemeniä, unikon siemeniä tai kaurahiutaleita. Paista 200 astetta 20 minuuttia.