JYVÄISET PORKKANABRIOSSIT
Itse tehdyt burgerit on täydellinen valinta viikonlopun herkutteluun. Burgereissa yksi tärkeimpiä ainesosia on herkullinen sämpylä, ja voin luvata että et enää tyydy kaupan valmiisiin sämpylöihin testattuasi tätä herkullista sämpyläreseptiä. Kunnon maukas sämpylä kruunaa itse tehdyn burgerin. Pitkään kylmässä kohotetusta briossitaikinasta valmistetut sämpylät ovat täydellisen maukkaita. Tämän taikinan kanssa ei siis kannata turhaan hötkyillä, vaan se kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja kohottaa jääkaapissa yön yli.
Lue myös: UPPOMUNALEIVÄT BRUNSSIPÖYTÄÄN
Jyväiset kaura-porkkanabriossit
3dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2rkl sokeria
1,5tl suolaa
50g voita
1 kananmuna
2 porkkanaa
7dl vehnäjauhoja
2dl kaurajauhoja
2rkl auringonkukan siemeniä
2rkl seesamin siemeniä
Sekoita hiiva hiukan kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola, raastetut porkkanat ja siemenet. Lisää jauhot vähitellen samalla vaivaten. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sulatettu voi sekä kananmuna. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista. Peitä leivinliinalla ja anna kohota jääkaapissa yön yli. Leivo taikinasta sämpylöitä, ja kohota rauhassa liinan alla huoneenlämmössä. Kylmän taikinan kanssa kohotukseen kannattaa varata reilusti aikaa, jotta sämpylät eivät kohoa uunissa ja halkeile. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki liinan alla.