UPPOMUNALEIVÄT BRUNSSIPÖYTÄÄN
Kaupallinen yhteistyö KoRo
Pääsiäisen pyhinä on ihanaa herkutella ruokaisalla brunssilla. Ja brunssille sopii täydellisesti makeiden herkkujen kaveriksi erilaiset hieman spesiaalimmat, ruokaisat voileivät. Kuten vaikkapa uppomunaleivät. Nämä uppomunaleivät saavat kaverikseen herkullista paahdettua paprikatahnaa, paahdettua lehtikaalia sekä kesäkurpitsa-tsatsikia. Uppomunat ovat todellisuudessa mainettaan helpommat valmistaa, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan vaikka et olisikaan uppomunia ennen testannut.
Lue myös: AURINKOINEN TUOREPUURO
Uppomunaleivät brunssille
2 leipää
2 viipaletta paahtoleipää
2rkl paahdettua paprikalevitettä
Uppomunat
2 kananmunaa
Vettä
2rkl etikkaa
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon etikka juuri ennen kananmunien lisäämistä. Tee veteen reikäkauhalla pyörre, johon lasket varovasti kananmunan. Voit myös rikkoa kananmunat ensin omiin laseihinsa, mikäli koet että se helpottaa munien kaatamista veteen. Keitä noin neljän minuutin ajan ja nosta munat varovasti pois vedestä reikäkauhan avulla.
Kesäkurpitsa-tsatsiki
Pala kurkkua
Pala kesäkurpitsaa
1prk kermaviiliä
0,5tl kasvisliemijauhetta
Ripaus suolaa
Ripus valkosipulijauhetta
Tuoretta korianteria
Raasta kesäkurpitsa sekä kurkku. Hienonna korianteri. Sekoita ainekset keskenään.
Paahdettu lehtikaali
Lehtikaalia
Ripaus öljyä
Ripaus suolaa
Irroita lehtikaalin lehdistä keskellä kulkeva ruoto. Levitä lehdet uunipellille tasaisesti ja kaada päälle öljy sekä ripottele suola. Paahda 165 asteessa 15-20 minuuttia