PASTA CARBONARA – VANHA KLASSIKKO
Pasta carbonara, ah mikä klassikkojen klassikko! Suomalaisittain ehkä tunnetumpi miilunpolttajan pastana, mutta oli nimi mikä hyvänsä on tämä klassikko pasta takuuvarma ruokapöydän suosikki. Carbonara valmistuu nopeasti ja yksinkertaisista raaka-aineista, mutta halutessaan sen kanssa saa mukavasti hifisteltyä panostamalla ensiluokkaisen laadukkaisiin raaka-aineisiin. Tämä pastojen kunkku sopii niin arkisiin lounashetkiin, kuin hiukan juhlavammallekkin viikonloppu illalliselle.
Lue myös: KATKARAPU-AVOKADOUUNIPASTA & HERKULLINEN KANA-AVOKADOPASTA
Pasta Carbonara
5 annosta
300g palvikinkkua
140g pekonia
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
400g pastaa
1dl pastan keitinlientä
1prk ruokakermaa
2 kananmunaa
50g parmesaania
Timjamia
Mustapippuria
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Älä kuitenkaan keitä pastaa täysin kypsäksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Silppua pekoni ja kaada kylmälle pannulle. Anna pannun lämmetä ja kääntele pekonisuikaleita. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää joukkoon ruokakerma, mustapippuri sekä pastan keitinliemi. Keitä hetki. Lisää joukkoon valitettu pasta, parmesaani sekä hienonnettu timjami. Riko kananmunat pastan sekaan ja kääntele nopeasti. Viimeistele pasta-annos esimerkiksi tuoreilla yrteillä.