PUOLUKKA-KINUSKI-MARENKIPIIRAKKA

Puolukka-kinuski-marenkipiirakka
Puolukka-kinuskimarenkipiirakka on ihana kahvipöydän herkku. Kirpeän raikkaat puolukat saavat kaverikseen makeaa kinuskia, ja päälleen piirakka saa vielä ihanan rapean marengin. Mikä täydellinen yhdistelmä! Tämä herkku todella ihastuttaa ja vie kielen mennessään. Tämä herkullinen piirakka valmistuu todella nopeasti, ja resepti toimii mainiosti myös ilman marenkia jolloin valmistus nopeutuu entisestään.

Lue myös: RAPARPERI-BRITAJUUSTOKAKKU & SUKLAINEN KEKSIKAKKU

Puolukka-kinuski-marenkipiirakka
Puolukka-kinuski-marenkipiirakka
Puolukka-kinuski-marenkipiirakka

Puolukka-kinuskipiirakka marengilla

Pohja
300g digestivekeksejä
150g voita
1tl kanelia

Täyte
1tlk karamellisoitua maitotiivistettä
3,5dl puolukoita
2dl kuohukermaa

Marenki
4 valkuaista
2dl sokeria

Lisäksi
Kinuskikastiketta
Puolukoita

Aloita valmistamalla marenki. Vuoraa halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Erottele valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahdon joukkoon sokeri koko ajan vatkaten. Pursota marenki irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes marenki on kovettunut ja saanut hiukan väriä pintaan. Marengin voit huoletta valmistaa vaikka edellisenä päivänä valmiiksi.

Valmista seuraavaksi piirakan pohja. Murskaa keksit blenderissä tai muovipussin sisällä kaulimen avulla. Mausta keksimurksa kanelilla. Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon. Painele keksipohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan. Kaada kovettuneen keksipohjan päälle karamellisoitu maitotiiviste. Ripottele päälle puolukat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota piirakan päälle. Nosta lopuksi päälle marenki juuri ennen tarjoilua, ja koristele kinuskilla ja puolukoilla. Voit myös jättää täytteen karamellisoidusta maitotiivisteestä n. 1rkl sivuun koristelua varten.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *