Terveellinen mustikkapaistos aamupalaksi
Mustikkapaistos on ihana tapa aloittaa päivä. Tämä ohje on terveellinen ja maistuva, ja sopii ihan koko perheelle. Raejuustosta, jugurtista ja mustikoista syntyy mehevä ja proteiinipitoinen, piirakkamainen aamiainen. Jos siis flkaipaat vaihtelua aamupaloihin, niin tallenna tämä resepti ja kokeile ihanaa mustikkapaistosta 😍
Lue myös: Terveellinen marjapiirakka

Mustikkapaistos aamupalaksi
1,5dl raejuustoa
1dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
0,5tl kanelia
2dl kaurahiutaleita jauhettuna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
- cashewpähkinöitä (valinnainen)
- 1rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai sokeritonta siirappia (valinnainen)
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele pieni uunivuoka sulatetulla voilla tai kookosöljyllä. Sekoita raejuusto, jogurtti, kananmunat, hunaja (tai vaahterasiirappi), vaniljauute sekä kaneli kulhossa tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää kaurahiutaleet ja leivinjauhe, ja sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Kääntele joukkoon mustikat ja kaada taikina uunivuokaan tasaisesti levittäen. Ripottele pinnalle rouhitut pähkinät. Paista 30–35 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeita ja keskusta on hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.