Täyteläinen punajuuri-fetalevite

Punajuuri-fetalevite on täyteläinen ja herkullinen tapa kruunata leivät. Se tuo upeaa väriä ja makua leiville, mutta sopii myös esimerkiksi voileipäkakkuihin tai vaikka kasvisten dippikastikkeeksi. Samettinen punajuuri yhdistyy täydellisesti suolaiseen fetaan, tätä makuyhdistelmää ei voi vastustaa!
Tämä levite on loistava valinta kevään ja kesän juhlapöytiin, sillä se on sekä näyttävä että helposti valmistettava. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi ruis- tai siemenleivän päälle, ja sen voi viimeistellä tuoreilla yrteillä, pähkinöillä tai ripauksella hunajaa. Punajuuri-fetalevite on monikäyttöinen herkku, joka hurmaa niin brunssilla, piknikillä kuin juhlapöydässäkin!

Punajuurilevite
600g punajuuria
200g fetaa tai salaattijuustoa
Tilkka öljyä
Suolaa
Mustapippuria
Kuutioi punajuuri. Punajuuria ei ole välttämätöntä kuoria, mikäli kuori on siisti. Asettele kuutiot uunipellille ja valuta päälle öljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Nosta feta tai salaattijuustopala punajuurien keskelle ja paahda uunissa 200-asteessa n. 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet ja feta saanut kauniin värin pintaan. Soseuta tasaiseksi massaksi blenderissä ja anna jäähtyä hetki. Nauti esimerkiksi leivän päällä.