OMENA-KARPALOGRANOLA

OMENA-KARPALOGRANOLA

Omena-karpalogranola on täydellinen lisä syksyn herkullisiin aamupalahetkiin. Erityisesti oman pihan omenoista valmistettuna tämä maistuu suorastaan taivaalliselle. Ja tänä vuonna löysin vielä sattumalta naapurin pihalta tähän täydellisesti sopivan omenalajikkeen, mutta harmikseni en tiedä kyseisen lajikkeen nimeä enkä siksi voi siitä teille vinkata. Mutta kokeilemalla löydät varmasti oman suosikkisi! Oman herkku granolani salaisuus on kaneli. Sitä nimittäin pitää olla, ja todella reilusti! Lisään nimittäin kanelia omenoiden päälle ennen kuivatusta, ja lisäksi myös granolaseoksen maustamiseen.  Lisäksi käytän granolassa aina sokeritonta siirappia, tällä kertaa karamellin makuisena. Herkkusuille tähän reseptiin sopii myös hunaja tai vaikkapa vaahterasiirappi. Granolan valmistaminen sujuu todella nopeasti, ja pääsääntöisesti ainakin meidän kaapista löytyy kaikki tarvittavat raaka-aineet aina valmiina. Eli mikäs sen helpompi tapa tuoda pientä luksusta vaikkapa viikonlopun aamiaishetkiin kuin itse tehty herkullinen granola!

Lue myös; HERKULLINEN GRANOLA

OMENA-KARPALOGRANOLA
OMENA-KARPALOGRANOLA

Herkullinen omena-karpalogranola

4dl kaurahiutaleita
4rkl chian siemeniä
3dl neljän viljan hiutaleita
2dl ruisleseitä
0,5dl kurpitsan siemeniä
1dl auringonkukan siemeniä
0,5dl kookosöljyä
3dl kuivattuja omenoita
1dl kuivattuja karpaloita.

kanelia
kardemummaa
sokeritonta karamellisiirappia

Mikäli valmistat kuivatut omenat itse, aloita granolan valmistus omenoiden kuivattamisella. Pilko omena ohuiksi lastuiksi ja levitä pellille. Ripottele päälle hiukan kanelia ja kuivata omenoita uunissa 50 asteessa, kunnes ne tuntuvat nahkeilta. Tämä kestää noin neljä tuntia, hieman viipaleiden paksuudesta ja omenalajikkeesta riippuen. Tämän jälkeen sekoita hiutaleet, siemenet, pähkinät, öljy, kaneli sekä siirappi. Levitä uunipellille ja paahda 150 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes granola on saanut hiukan väriä. Lisää lopuksi jäähtyneen granolan joukkoon kuivatut omenat sekä karpalot.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *