|

LUUKKU 8 – JOULULIMPPU

Joululimppu
Joululimppu on ihanan mehevä ja makea leipä, joka sopii täydellisesti jouluruokien kylkeen. Ja ainakin meidän joulupöydästä kunnon joululimppu on pakko löytyä. Täydellisen joululimpun salaisuus löytyy jouluisista mausteista sekä makeasta siirapista. Tämä joululimppu on varsin perinteinen, ja maistuu täydelliseltä ihan sellaisenaan pienen voinokareen kanssa.

Joululimppu

Joululimppu

2 pss kuivahiivaa
5 dl piimää
1,5dl siirappia
1 1/2 tl suolaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl muskottipähkinää
0,5tl neilikkaa
1 tl kuminaa
3 rkl rypsiöljyä
3dl ruisjauhoja
9dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva hiukan kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää joukkoon siirappi, mausteet ja öljy. Alusta jauhot taikinaan ja kohota taikinaa huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunti. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kaada leipätaikina jauhotetulle pöydälel ja jaa se kahtia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile kaksi pyöreää limppua. Laita leivät leivinpaperille uunipellille ja kohota liinalla peitettynä vähintään 30 minuuttia, jotta limput eivät repeile paistettaessa. Paista leipiä noin puoli tuntia, jonka jälkeen voitele vedet siirappi-vesiseoksella. Paista vielä tämän jälkeen 45 minuuttia, ja sivele leipiin vielä muutaman kerran paiston aikana siirappivettä.

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *