MANSIKKA-RAPARPERITUOREPUURO

Mansikka-raparperituorepuuro
Meillä on syöty tänä kesänä ihan mielettömät määrät raparperia. Aiemmin lähes ainut käyttökohteeni raparperille on ollut raparperipiirakka, mutta tänä kesänä olen syönyt raparperia oikeastaan kaikissa muissa muodoissa paitsi perinteisesti piirakkaan leivottuna. Ihan lemppari tapani käyttää raparperia on hauduttaa sitä pannulla pienessä vesitilkassa ja maustaa reilusti kanelilla. Tämä sokeriton haudutettu raparperi sopii täydellisesti puuron päälle tai rahkan kylkeen, ja tähän ihanaan mansikka-raparperituorepuuroon.

Lue myös: SITRUUNAISET RAHKAPANNUKAKUT

Mansikka-raparperituorepuuro

Mansikka-raparperituorepuuro

3rkl raparperihilloketta (tai pannulla vesitilkassa kanelin kanssa haudutettua raparperia)
Pakastemansikoita
1dl kaurahiutaleita
1dl kauramaitoa
n. 100g maitorahkaa
kanelia

Kypsennä raparperit, mikäli et käytä valmista hilloketta. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös hiukan sokeria tai fariinisokeria, mikäli kaipaat raparpereihin makeutta. Anna jäähtyä hyvin. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, kauramaito sekä maitorahka. Sulata mansikat ja soseuta kevyesti haarukalla. Lisää mansikat ja raparperit muiden puuroainestan joukkoon ja sekoita. Mausta kanelilla. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *