LUUKKU 3 – JOULUINEN BANAANILEIPÄ
Jouluinen banaanileipä on täydellinen tapa tuoda pientä arjen luksusta joulukuun aamu-, ilta-, tai välipaloihin. Nimestään huolimatta banaanileipä muistuttaa olemukseltaan hyvin paöjon kuivakakkua, etenkin näin mausteisena versiona. Kypsät banaanit tuovat leipään ihanan makeuden, mutta halutessasi voit lorauttaa joukkoon myös tilkan siirappia tai hunajaa. Mitä kypsemmistä ja ruskeammista banaaneista leivän valmistat, sitä makeampi lopputulos on. Banaanileipä on siis täydellinen tapa hyödyntää muuten jo lähes pilaantumaisillaan olevat ruskeat banaanit.
Lue myös; LUUKKU 21. – JOULUINEN PORKKANAKAKKU
Jouluinen banaanileipä
2 kypsää banaania (+ halutessasi vielä yksi koristeeksi)
2 kananmunaa
3dl kaurajauhoja
1dl vehnäjauhoja
0,5dl piimää
2rkl öljyä
2tl piparkakkumaustetta
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
0,75dl karpaloita
0,5dl rusinoita
Soseuta banaanit. Lisää joukkoon kananmunat ja piimä. Lisää joukkoon kaurajauhot, joihin on sekoitettu joukkoon leivinjauhe, ruokasooda, sekä piparkakkumauste. Mikäli sinulla ei ole kaurajauhoja, voit myös jauhaa kaurahiutaleista jauhoa blenderillä. Lisää taikinaan öljy, rusinat ja karpalot. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Halutessasi voit koristella leivän esimerkiksi halkaistulla banaanilla ja kookoshiutaleilla. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.