|

HERKULLINEN GRANOLA

Itse tehty granola
Itse tehty granola on täydellinen lisä aamiaiselle esimerkiksi smoothiebowlin tai jugurtin päälle. Granolan valmistaminen onnistuu helposti itse, ja samalla vältät monissa valmiissa mysleissä ja granoloissa olevan turhan lisätyn sokerin. Halutessasi voit toki makeuttaa granolaa esimerkiksi hunajalla tai siirapilla, itse käytin tällä kertaa sokeritonta siirappia. Granolan valmistamiseen tarvitset muutaman perus raaka-aineen, kuten ainakin kaurahiutaleita sekä jotakin öljyä. Muuten ainesosissa on vain taivas ja mielikuvitus rajana, sillä joukkoon voit lisätä oman makusi mukaan erilaisia kuivattuja hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä sekä mausteita kuten vaikkapa kanelia, kardemummaa tai vaniljaa. Granolasta saat myös helpost gluteenittoman version käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita.

Lue myös: HERKULLINEN JOULUMYSLI

Itse tehty granola
Itse tehty granola

Herkullinen granola

5dl kaurahiutaleita
2dl neljän viljan hiutaleita
1dl auringonkukansiemeniä
1dl kurpitsan siemeniä
1rkl chian siemeniä
1dl kookosöljyä
Reilu loraus siirappia tai hunajaa, itse käytin sokeritonta karamellisiirappia
70g saksanpähkinöitä
kanelia

Kuivattuja hedelmiä, itse käytin seuraavia;
Aprikoseja
Rusinoita
Karpaloita
Taateleita
Banaanilastuja

Sekoita hiutaleet, siemenet, pähkinät, öljy, kaneli sekä siirappi. Levitä uunipellille ja paahda 150 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes granola on saanut hiukan väriä. Pilko kuivatut hedelmät. Halutessasi myös hedelmiin hieman paahteista makua voit paiston loppupuolella lisätä ne uuniin muun granolan joukkoon muutamaksi minuutiksi. Voit myös sekoittaa pilkotut hedelmät suoraan valmiin granolan joukkoon. Tarjoile esimerkiksi jugurtin kanssa. Nam! Hedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä vaihtelemalla saat granolaan vaihtelua.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *