Mokkapala-laskiaispullat

Mokkapala-laskiaispullat yhdistävät kaksi suosikkileivonnaista herkulliseksi ja vastustamattomaksi yhdistelmäksi. Ainakin meidän perheessä mokkapalat ovat ehdottomasti yksi lasten suosikkileivonnaisista, joten lienee sanomattakin selvää että nämä laskiaispullat menivät kuin kuumille kiville. Pehmeät laskiaispullat saavat täytteekseen suklaan ja kahvin makuisen täytteen, ja lisäksi voit halutessasi lisätä täytteeksi sekä kuorrutteeksi klassista mokkapalakuorrutetta. Tämä twisti perinteiseen pullaan on täydellinen valinta, kun haluat yllättää ja hurmata makean ystävät!
Testaa myös näitä ihania laskiaispullaohjeita!Susu-minttulaskiaispullat
Dumle-laskiaispullat
Laskiaispullat karamellisoidulla päärynällä & kardemummavaahdolla
Vadelmajogurttisuklaalaskiaispullat

Mokkapala-laskiaispullat
Pullataikina
2,5dl maitoa
1pss kuivahiivaa
1dl sokeria
1,5tl kardemummaa
0,5tl suolaa
1 muna
75g voita
7,5dl vehnäjauhoja
Lämmitä kauramaito n.42 asteiseksi, eli hiukan käden lämpöä lämpimämmäksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja noin puolet jauhoista. Sekoita. Lisää joukkoon kananmuna sekä loput jauhot vähitellen, ja vaivaa taikinaa aina välissä. Lisää sulatettu voi, ja vaivaa taikinaa. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla n. 30-45 minuuttia.
Mokkapalatäyte
1prk (2dl) kuohukermaa
200g mascarponea
1dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
0,75dl vahvaa kahvia
Mokkapalakuorrute
0,5dl vahvaa kahvia
2rkl kaakaojauhetta
4dl tomusokeria
Pullien täyttäminen
Leikkaa pullista kansi irti. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, tomusokeri sekä kaakaojauhe ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon jäähtynyt kahvi. Pursota täyte halkaistun pullien väliin. Mikäli haluat lisätä mokkapalakuorrutetta myös sydämeksi pullien väliin, pursota täyte renkaiksi pullan pohjien reunoille ja valuta kuorrutetta keskelle muodostuneeseen reikään. Pullat voit viimeistellä oman makusi mukaan tomusokerilla, tomusokeri-kaakaojauheseoksella tai mokkapalakuorrutteella sekä nonparelleilla.