Tofu-limonello

Tofu-limonello on raikas ja täyteläinen pastaruoka, jossa yhdistyvät sitruunan hapokkuus, samettinen smetana ja aromaattinen kurkuma. Tämä pasta maistuu koko perheelle ja sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Tofu-limonellon voidaan todeta olevan todellinen kasvisruokien klassikko, ja tästä reseptistä jokaisella on varmasti hiukan oma muunnelmansa. Tässä tulee oma versioni. Rapea tofu tuo annokseen rakennetta, ja lopputulos on sekä herkullinen että helppo valmistaa. Tämä kasvisruoka sopii niin arkeen kuin viikonlopun hemmotteluhetkiin – viimeistele tuoreilla yrteillä ja parmesaanilla, ja nauti!


Tofu-limonello
400g tofua
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1tl kurkumaa
1 kasvisliemikuutio
4rkl sitruunanmehua
100g smetanaa
1prk (a 2dl) ruokakermaa
300g spagettia
+ parmesania & tuoreita yrttejä
Painele tofu kuivaksi talouspaperilla. Kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista tofukuutioita. Lisää joukkoon sipulit ja kurkuma ja kuullota vielä hetki. Lisää joukkoon ruokakerma sekä smetana. Hauduta hetki ja lisää joukkoon sitruunanmehu, valutettu pasta sekä kasvisliemi. Sekoita hyvin ja anna hautua vielä hetki. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile annos tuoreilla yrteillä ja parmesanilla viimeisteltynä.