Appelsiini-sitruunapavlova

Sitruspavlova

Pavlova on raikas ja klassinen tarjottava keväisiin juhliin. Rapea ja makea marenki yhdistyy ihanasti erilaisiin täytteisiin. Tällä kertaa pavlova sai ihanan vivahteen kevään sitruksista. Kirpeän makea appelsiini-sitruunacurd toi tähän klassikkoleivonnaiseen ihanaa makua. Kaverikseen curd sai raikkaan ja yksinkertaisen mango-passiomoussen.

Lue myös: Pavlovakranssi Sitruspavlova

6 kananmunan valkuaista

4dl sokeria

2rkl perunajauhoja

1,5tl etikkaa

1tl jauhettua inkivääriä

Täyte

4dl kuohukermaa

1prk mango-passiorahkaa

200g tuorejuustoa

+ Appelsiini-sitruunacurdia

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähitellen, ja vatkaa kunnes seos on kovaa ja kiiltävää. Lisää joukkoon perunajauhot, jauhettu inkivääri sekä valkoviinietikka. Vatkaa vielä pari minuuttia. Levitä ympyräksi leivinpaperilla voidellulle uunipellille. Muotoile lastalla reunat hiukan korkeammiksi. Kuivata uunissa 100 asteessa 2 tuntia.

Valmsita täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mango-passiorahka sekä tuorejuusto. Kääntele tasaiseksi. Lusikoi pavlovapohjan päälle appelsiini-sitruunacurdia sekä täytettä. Koristele appelsiini- ja sitruunaviipaleilla. Tarjoile heti!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *