Appelsiini-sitruunapavlova

Pavlova on raikas ja klassinen tarjottava keväisiin juhliin. Rapea ja makea marenki yhdistyy ihanasti erilaisiin täytteisiin. Tällä kertaa pavlova sai ihanan vivahteen kevään sitruksista. Kirpeän makea appelsiini-sitruunacurd toi tähän klassikkoleivonnaiseen ihanaa makua. Kaverikseen curd sai raikkaan ja yksinkertaisen mango-passiomoussen.
Lue myös: Pavlovakranssi
6 kananmunan valkuaista
4dl sokeria
2rkl perunajauhoja
1,5tl etikkaa
1tl jauhettua inkivääriä
Täyte
4dl kuohukermaa
1prk mango-passiorahkaa
200g tuorejuustoa
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähitellen, ja vatkaa kunnes seos on kovaa ja kiiltävää. Lisää joukkoon perunajauhot, jauhettu inkivääri sekä valkoviinietikka. Vatkaa vielä pari minuuttia. Levitä ympyräksi leivinpaperilla voidellulle uunipellille. Muotoile lastalla reunat hiukan korkeammiksi. Kuivata uunissa 100 asteessa 2 tuntia.
Valmsita täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mango-passiorahka sekä tuorejuusto. Kääntele tasaiseksi. Lusikoi pavlovapohjan päälle appelsiini-sitruunacurdia sekä täytettä. Koristele appelsiini- ja sitruunaviipaleilla. Tarjoile heti!