KATKARAPUPASTA
Tiesitkö, että tänään vietetään virallista pastapäivää? Sen kunniaksi ajattelin jakaa tämän herkullisen katkarapupastan ohjeen. Itse rakastan yhdistää katkarapuun tomaattia jossakin muodossa, tällä kertaa tomaattisena kastikkeena sekä aurinkokuivattuina tomaatteina. Katkarapupastaan sopii myös täydellisesti pieni tulisuus, eli mukaan sujahti myös chiliä sekä sweet chili ruokakermaa.
Lue myös: LEMPEÄN TULINEN SAVULOHI-KATKARAPUPASTA
Katkarapupasta
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
60g aurinkokuivatgtuja tomaatteja
1rkl tomaattipyrettä
250g katkarapuja
1prk Valio chili ruokakermaa
Tagliatelle pastaa
+ halutessasi chiliä
Suolaa
Sitruunamehua
Tilliä
Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulin kynnet. Hienonna chili. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä. Lisää pannulle tomaattipyre, hienonnetut sipulit ja chili. Kuullota hetki. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja kerma. Mausta tarvittaessa suolalla. Lisää joukkoon pastat sekä tilkka keitinvettä. Lisää joukkoon katkaravut, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu. Sekoittele hetki. Tarjoile parmesanin ja tuoreen tillin kera.