JOULUINEN KARJALANPAISTI
Lapsuudessa karjalanpaisti oli yksi inhokkiruoistani, mutta aikuisiällä se on pikkuhiljaa hiipinyt meidän ruokapöytään. Vieläkään en voi kovin usein sanoa sitä valmistavani, mutta olen vakavasti harkinnut sen sisällyttämistä vaikkapa itsenäisyyspäivän perinteisiin. Tänä vuonna syötiin itsenäisyyspäivänä tätä herkullista jouluista karjalanpaistia, jossa perinteisten ainesosien lisäksi maistuvat jouluiset mausteet.
Lue myös: TÄYTELÄINEN JAUHELIHA-PEKONILAATIKKO
Jouluinen karjalanpaisti
700g karjalanpaistilihoja
2 sipulia
1 punasipuli
4 porkkana
Maustepippuria
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
Lihalientä
Tilkka punaviiniä
Yrttejä
Laakerin lehtiä
Laita lihat uunivuokaan. Kuori ja lohko sipulit ja porkkanat ja laita vuokaan. Lisää joukkoon mausteet, ja kaada päälle lihalientä sen verran että lihat peittyvät. Lorauta halutessasi joukkoon tilkka punaviiniä. Paista 175 asteessa 2-3 tuntia. Tarjoile perunoiden tai perunamuusin kanssa.