KASVISPANNU & CAESARPERUNAT
Ainakin itselleni maistuu syksyisin kaikki ihanat, erilaiset uunikasvikset. Niissä todella maistuu syksy. Kasvispannu & caesarperunat onkin täydellistä syksyruokaa. Ihaniin paahdettuihin uunikasviksiin yhdistyy maukkaat caesarperunat. Caesarkastikkeen valmistin tällä kertaa hiukan kevyemmin vähärasvaisesta kreikkalaisesta jugurtista, joka mukailee hiukan perinteistä majoneesipohjaista versiota.
Lue myös: KURKKUKIMCHI & PORKKANARISOTTO & PAAHDETUT KIKHERNEET
Kasvispannu & caesarperunat
1 kukkakaali lehtineen
1 iso sipuli
3 porkkanaa
3 punajuura
2 raitajuurta
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Tuoreita yrttejä
500g perunaa
1dl kreikkalaista jugurttia
2rkl parmesania
3 anjovisfileetä
2rkl sitruunamehua
Mustapippuria
(+ hunajaa & dijonsinappia)
Kapriksia
Kuori ja paloittele kasvikset. Levitä uunipellille. Lisää päälle oliiviöljy sekä mausteet. Hienonna yrtit ja lisää kasvisten päälle. Itse käytin persiljaa, timjamia ja korianteria. Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Paloittele perunat. Levitä uunipellille ja ripottele päälle suolaa. Paahda 200 asteessa n. 20 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valmista sillä välin kastike. Soseuta kastikkeen ainekset keskenään ja mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja halutessasi hunajalla sekä dijonsinapilla. Anna tekeytyä jääkaapissa. Lisää kastike kevyesti jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Tarjoile uunikasvisten ja haluamasi proteiininlähteen kanssa.