|

CASHEW-KARPALOPATALEIPÄ

Karpalo-cashewleipä
Itse tehty leipä on aivan taivaallista, ja pataleipä vielä tavallistakin taivaallisempaa. Pataleivän kuori on ihanan rapea, ja sisältä leipä on täydellisen pehmeä ja mehevä. Ja kaiken lisäksi pataleipä valmistuu helposti ilman vaivaamista, ja voit tehdä taikinan vaikkapa illalla valmiiksi kohoamaan, jolloin sinun ei aamulla tarvitse kuin paistaa leipä ja voit nauttia aamiaisella täydellistä, tuoretta leipää. Omat suosikkileipäni koostuvat pääasiassa kaurasta, joka on ihanan maukasta ja ravinteikasta.  Tämä kaurainen pataleipä on ihanan rapeakuorinen ja todella maukas. Tähän leipään lisäsin vielä omasta lempileivästäni inspiroituneena mukaan kuivattuja karpaloita sekä cashewpähkinöitä, jotka tuovat leipään ihanaa purutuntumaa ja sopivaa makeutta. Cashew-karpalopataleipä sopii täydellisesti niin erilaisten keittojen ja salaattien lisukkeeksi, aamiaispöytään, tai vaikkapa viikonlopun monipuoliseen ja ylelliseen brunssipöytäänkin.

Lue myös: RUKIISET PITALEIVÄT SALSALLA JA FETATAHNALLA

Karpalo-cashewleipä

Karpalo-cashewleipä

Cashew-karpalopataleipä

5dl kaurajauhoja (tai blenderissä jauhettuja kaurahiutaleita)
2dl vehnäjauhoja
3dl sämpyläjauhoja
2,5tl suolaa
1,5tl kuivahiivaa
5dl vettä
1dl kuivattuja karpaloita
1dl cashewpähkinöitä
+vehnäjauhoja leipomisaan

Sekoita hiiva hieman kädenlämpöä lämpöisempään veteen, n.42°C. Sekoita joukkoon jauhot, karpalot, rouhitut pähkinät ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä n. 12-16 tuntia. Kohottamisen jälkeen kaada taikina reilusti jauhotetulle pöydälle ja leivo pyöreä leipä. Voit tarvittaessa lisätä vielä leipomisvaiheessa taikinaan jauhoja, jotta saat kauniin ja pyöreän leivän. Kohota leipää vielä liinan alla n. 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteiseksi ja kuumenna uunissa kannellinen pata. Nosta leipä kuumaan pataan. Paista kannen alla ensin 30 minuuttia ja lopuksi vielä ilman kantta 15-20 minuuttia. Kumoa leipä padasta jäähtymään ritilän päälle.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *