PORKKANARISOTTO & PAAHDETUT KIKHERNEET
Porkkanarisotto on helppo ja herkullinen arkiruoka, jonka joukkoon voi lisätä oman maun mukaan vaikkapa erilaisia kasviksia tai miksei sieniäkin. Tuorejuusto tuo risottoon ihanaa täyteläisyyttä, ja tuoreet yrtit sekä parmesan viimeistelevät kokonaisuuden. Hyvän lisäyksen proteiinia annokseen tuo paahdetut kikherneet.
Lue myös: PUNAJUURIRISOTTO HALLOUMILLA & MAISTUVA KATKARAPURISOTTO
Porkkanarisotto & paahdetut kikherneet
2 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
Rosmariinia
3dl risottoriisiä
Oliiviöljyä
1 litra kasvislientä
1rkl omenaviinietikkaa
200g yrttituorejuustoa
1prk kikherneitä
currya
suolaa
+ parmesania
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna. Kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi. Vaihtoehtoisesti voit myös raastaa porkkanan. Kuullota sipulia, valkosipulia sekä porkkanaa hetki oliiviöljyssä. Lisää joukkoon risottoriisi ja sekoittele vielä hetki. Ala lisäämään joukkoon kasvislientä vähitellen aina välillä sekoittaen. Lisää joukkoon hienonnettua rosmariinia sekä omenaviinietikka. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi joukkoon yrttituorejuusto ja sekoita. Huuhtele ja valuta kikherneet. Paahda kuumalla pannulla n. 10 minuuttia öljyn kanssa. Mausta suolalla ja currylla. Tarjoile valmis risotto paahdettujen kikherneiden kanssa. Halutessasi voit viimeistellä annoksen parmesanilla.