SITRUUNAINEN KANTARELLIPASTA

Sitruunainen kantarellirisotto
Julkaisin viime syksynä ison liudan herkullisia kantarellireseptejä, sillä meillä innostuttiin toden teolla sienestämisestä. Viime syksyn sienisadon olessa kovin runsas päätyi sieniä sitten luonnolisesti myös säilötyksi. Kantarellit yksinkertaisesti käytin pannulla sen verran, että ylimääräinen neste haihtui ja pakastin. Ja niimpä voin edelleen nauttia ihanista sieniruoista. Erilaiset keitot ja pastat ovat ehdottomasti omia suosikkejani, ja tällä kertaa yhdistin kantarellien kaveriksi raikasta sitruunaa.

Lue myös: KANTARELLI-SAVUTOFUPASTA & KANTARELLI-HALLOUMPIIRAKKA

Sitruunainen kantarellirisotto

Sitruunainen kantarellipasta

n. 300g spagettia
n. 1 litra kantarelleja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
2dl kermaa
suolaa
ripaus kurkumaa
kuivattua / tuoretta timjamia

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jos käytät tuoreita kantarelleja, puhdista ne harjalla. Huuhtele tarvittaessa ja kuivaa talouspaperilla. Kuori ja kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulit ja kantarellit. Lisää joukkoon kurkuma. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää kerma ja kuumenna. Valuta pasta ja kaada kastikkeen joukkoon. Mausta mustapippurilla, suolalla ja timjamilla. Koristele valmis annos halutessasi parmesanilla ja tuoreilla yrteillä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *