VIIKON ARKIRUOKA – TONNIKALAPASTA
Tonnikala on meidän perheessä ehdottomasti yksi vähiten käytetyistä raaka-aineista. Kamalan usein siitä ei tule valmistettua mitään, ja silloin kun tulee, on se yleensä joko tonnikalapastaa tai tonnikalapastavuokaa. Ja tonnikala on siinä mielessä helppo raaka-aine, että sitä voi ostaa kaappiin jemmaan ja tiukan paikan tullen siitä valmistuu nopeasti maittava ruoka koko perheelle. Tämän tonnikalapastan valmistat helposti ja nopeasti, ja joukkoon sujautetut kasvikset tuovat ruokaan mukavasti väriä, makua ja tekstuuria.
TONNIKALAPASTA
2prk tonnikalaa
1prk tomaattimurskaa
2prk kokonaisia säilykeherkkusieniä
1 sipuli
2 porkkanaa
pätkä kevätsipulia
250g miniluumutomaatteja
250g pastaa
2tl punaista currytahnaa
suolaa
paprikajauhetta
cayennepippuria
ripaus sokeria
Kuori ja suikaloi porkkana ja sipuli. Hienonna pieni pätkä kevätsipulista ja puolita kirsikkatomaatit. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä ja lisää joukkoon currytahna. Kaada joukkoon tomaattimurska, tonnikala sekä herkkusienet ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä. Keitä pasta erillisessä kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Älä keitä pastaa täysin kypsäksi, vaan jätä siihen hiukan purutuntumaa. Valuta pastat ja kaada kastikkeen joukkoon. Hauduta vielä hetki.