PIPARKAKKU-BANAANILEIPÄ
Ainakin meillä toisinaan tulee tarve hyödyntää muuten mahdollisesti hävikkiin joutuvia banaaneja. Tiedättehän ne pöydälle tai jääkaapin perukoille unohtuneet, parhaat päivänsä nähneet tummuneet banaanit joita ei muuten tulisi syötyä? Banaanileipä on täydellinen keino hyödyntää tummat banaanit, ja itse asiassa kaikista paras maku banaanileipään tuleekin juuri tummista banaaneista. Tällä kertaa klassikkoresepti taipui jouluiseen muotoon, ja lopputuloksena oli ihana piparkakku-banaanileipä.
Lue myös: LUUKKU 21. – JOULUINEN PORKKANAKAKKU
2 banaania
1 kananmuna
4,5dl kaurahiutaleita
1dl jugurttia
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2tl piparkakkumaustetta
+1 banaani koristeeksi
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa taikinan ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja lisää halutessasi päälle koristeeksi vielä pituussuunnassa halkaistu banaani. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.