HALLOUMIPASTA
Halloumipasta on täydellistä arkiruokaa. Pastat ylipäätään ovat kerrassaan mainioita arkiruokia. Ne valmistuvat nopeasti ja helpoimmillaan hyvinkin simppeleistä raaka-aineista. Eikä tämä arkinen halloumipasta ole poikkeus. Pasta saa makunsa halloumista sekä aurinkokuivatuista tomaateista, jotka molemmat säilyvät kaapissa hyvinkin pitkään. Halutessaanhan pastaan voi tietysti sujauttaa mukaan vaikkapa tuoreita minitomaatteja tai basilikaa, mutta tämä maistuu täydelliseltä myös tälläisenäänkin. Halutessaan annoksen voi kruunata parmesanilla sekä tuoreilla yrteillä, rucolalla tai vaikkapa paahdetulla lehtikaalilla jonka rapeus tuo annokseen täydellisen loppusilauksen.
Lue myös: KANA-AVOKADOPASTA & KANA-AVOKADOPASTA
Halloumipasta
200g halloumia
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
100g aurinkokuivattua tomaattia
1rkl oliiviöljyä
2rkl tomaattipyrettä
Mustapippuria
Suolaa
Oreganoa
300g pastaa
1dl pastan keitinlientä
Kuori ja kuutioi punasipuli ja hienonna valkosipuli. Kuutioi halloum pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä tomaattipyreen kanssa. Lisää lopuksi joukkoon halloum sekä suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota vielä hetki ja mausta suolalla, oreganolla ja mustapippurilla. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös ripauksen chiliä tuomaan pastaan pientä potkua. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti, älä kuitenkaan täysin kypsäksi. Ota loppuvaiheessa pastasta keitinlientä hiukan sivuun. Valuta pastat ja lisää pasta sekä keitinliemi kuullotettujen ainesosien joukkoon. Anna hautua muutama minuutti.
Lisää herkullisia reseptejä löydät instagramista!