LUUKKU 17 – ITSE TEHTY GLÖGI
Glögi kuuluu jouluun, ja meillä sitä ainakin nautitaan ihan koko joulukuun ajan. Onko parempaa kuin kylmä talvipäivä ja ihanan lämmittävä glögi? Glögiä voi valmistaa helposti myös itse, ja mausteita löytyy myös valmiina sekoituksina. Perinteisillä joulumausteilla kuten kanelilla, neilikalla ja kardemummalla pääsee kuitenkin pitkälle. Lisäksi omaan glögiini sujahtaa usein myös appelsiinia (kuten piparitaikinaankin), koska pidän sen tuomasta makuvivahteesta. Tämä glögi valmistuu mehupohjaan, joten se sopii myös perheen pienimmille.
Lue myös:
Itse tehty glögi
0,5 litraa puolukkamehutiivistettä
0,5 litraa vettä
1dl sokeria
3 kanelitankoa
10 neilikkaa
3 tähtianista
Ripaus kardemummaa
Muutama suikale appelsiinin kuorta
Mittaa ainekset kattilaan. Kiehauta seos ja anna sen jälkeen hautua n. puoli tuntia. Siivilöi mausteet pois ja tarkasta maku, tarvittaessa glögiä voi laimentaa vedellä mikäli se tuntuu liian vahvan makuiselta. Makuun ja vahvuuteen vaikuttaa käytetty mehutiiviste. Tarjoile glögi rusinoiden ja manteleiden kera.