PÄHKINÄN YSTÄVÄN TÄYTEKAKKU

Pähkinän ystävän täytekakku
Kuulun ehdottomasti niihin tyyppeihin, joiden mielestä täytekakun kuuluu olla korkea, näyttävä ja makea. Eli täydellinen vastakohta niille perinteisille mansikka-kermakakuille. Tästä syystä omilla syntymäpäivilläni tarjotaan aina melkoisen täyteläisiä ja muhkeita kakkuja. Tänä vuonna pöydästä löytyi tämä komea pähkinän ystävän täytekakku, jonka täytteissä maistui makea kinuski sekä raikas raparperi. Maapähkinä-karamellipalat toivat kakkuun mukavaa purutuntumaa. Ja tämä kakkupohja on myös yksi mun ihan bravuuri. Se on ihanan mehevä ja kaiken lisäksi todella nopea valmistaa.

Pähkinän ystävän täytekakku

Pähkinän ystävän täytekakku

Pohja
4 3/4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
2,5dl kaakao
1,5tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
2dl piimää
2,5dl kuumaa vettä
0,75dl öljyä

Voitele halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoka. Kannattaa käyttää malliltaan korkeaa vuokaa, koska kakku kohoaa aika paljon. Yhdistä kulhossa keskenään kakun kuivat aineet. Lisää joukkoon piimä, vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi joukkoon munat. Kaada taikina vuokaan ja paista 185 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku saattaa kohota hiukan kuperaksi paiston aikana, mutta voit tarvittaessa suoristaa sitä leikkaamalla ”hatun” pois. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se neljään osaan.

Pähkinän ystävän täytekakku
Kinuskimousse
1,75dl fariinisokeria
2dl kermaa
1,5dl kermaa
1,5prk maitorahkaa
100g turkkilaista jugurttia
1dl vaniljakreemijauhetta
1dl maapähkinä-karamellipaloja

Keitä kinuski miitaamalla kattilaan fariinisokeri sekä kerma. Keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia. Ota valmiista kinuskista 1/3 osa sivuun kuorrutetta varten. Anna jäähtyä. Vatkaa sillä välin kerma. Lisää joukkoon rahka, turkkilainen jugurtti sekä 2/3 kinuskista. Lisää lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Kinuskimoussea tulee täytteeksi kakun kahteen väliin. Ripottele moussen päälle kakun väliin rouhittuja maapähkinä-karamellipaloja.

Raparperimousse
0,5dl kermaa
0,5prk maitorahkaa
100g turkkilaista jugurttia
0,5dl raparpericurdia
0,5dl vaniljakreemijauhetta.

Vatkaa kerma. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Raparperimoussea tulee täytteeksi yhteen väliin.

Kinuski-marenkikreemi
5 valkuaista
320g voita
2,75dl sokeria

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuutioi pieniksi kuutioiksi. Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään. Kuumenna kattilassa vettä, ja aseta kattilan päälle kulho jossa on sokeri sekä valkuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen noin 58-60 asteiseksi. Sen jälkeen vatkaa seosta yleiskoneessa noin 5-10 minuuttia, kunnes seos on huoneenlämpöistä ja marenki on paksua ja kiiltävää. Lisää joukkoon voita vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Tee kakkuun kuorrutusta varten ensin ohut murujen pito kerros. Eli käytännössä kuorruta kakku ohuesti, ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Lisää sillä välin lopun kreemin joukkoon erilleen ottamasi kinuski. Tee toinen kuorrutekerros. Koristele kakku halutessasi esimerkiksi suklaavalumalla, pähkinöillä ja suklaakoristeilla kuten kekseillä tai makeisilla.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *