LUUKKU 12 – FETA-PERSIMONPIIRAKKA
Feta-persimonpiirakka on ihanasti joulunaikaan sopiva herkku! Joulun lähestyessä on aika tuoda juhlava tunnelma keittiöön herkullisen ja omaperäisen piirakan muodossa. Tämä feta-persimonpiirakka on täydellinen lisä jouluisten leivonnaisten valikoimaan, ja sen yhdistelmä suolaista fetaa ja makeaa persimonia tekee siitä vastustamattoman. Piirakan mehevä täyte ja rapea pohja ovat takuuvarma tapa ilahduttaa perhettä ja ystäviä joulupöydässä. Reseptin olen jakanut jo kerran aiemmin, mutta halusin jakaa sen uudelleen osana joulukalenteria koska tämä on vaan niin hyvää!
Lue myös: LUUKKU 15 -JOULUINEN BRITAKAKKU
Feta-Persimonpiirakka
120g voita
2,75dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
2rkl vettä
200g fetaa
2dl turkkilaista jugurttia
1 kananmuna
2 persimonia
Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään huoneenlämpöön, tai pehmitä tarvittaessa mikrossa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, suola sekä tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele piirakkavuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Murusta feta tai salaattijuusto kulhoon. Lisää joukkoon turkkilainen jugurtti ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Kaada piirakkapohjan päälle. Viipaloi persimonit ohuiksi viipaleiksi ja asettele täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Halutessasi voit lopuksi laittaa uunin hetkeksi grillivastukselle, jolloin piirakan pintaan tulee kaunis väri. Anna jäähtyä.