KANA-KUSKUSSALAATTI – HERKULLISTA ARKIRUOKAA
Erilaiset ruokaisat salaatit ovat kerrassaan mainio lounas. Ne ovat sopivan raikkaita, mutta myös todella täyttäviä ja terveellisiä kun joukkoon lisää hyvän rasvan sekä hiilihydraatin lähteen. Tähän salaattiin päätyi kanan sekä kevyt mozzarellan kaveriksi kuskusia sekä ihanan tulista, marinoitua punasipulia. Ja ihanaa makua tuo myös tuoreet yrtit, olen tällä hetkellä aivan hullaantunut korianteriin ja voisin lisätä sitä jokaiseen ruokaan. Ilmeisesti se ei kuitenkaan kaikkien makuhermoja hivele, joten jos kuulut tähän jälkimmäiseen kastiin niin voit aivan hyvin jättää sen myös ohjeesta pois.
Lue myös: VIIKON ARKIRUOKAVINKKI – MAAILMAN PARAS KANA-AVOKADOPASTA
Herkullinen kana-kuskussalaatti
300g broilerin fileesuikaleita
125g minimozzarellaa
Pala jäävuorisalaattia
1 porkkana
250g kirsikkatomaatteja
Pala kurkkua
Tuoretta pinaattia
Tuoretta chiliä
Basilikaa
Korianteria
1dl couscousta
1,5dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
Sitruunan mehua
Marinoitu punasipuli
1 punasipuli
1rkl Öljyä
1tl Hunaja-viinietikkaa
ripaus Suolaa
ripaus Sokeria
loraus Srirachaa
Aloita paistamalla broilerin suikaleet sekä valmistamalla marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja kaada joukjoon marinadin ainekset. Nosta tekeytymään jääkaappiin. Valmista seuraavaksi kuskus kiehauttamalla kattilassa vesi ja kasvisliemikuutio. Kaada kuuma vesi kuskusin päälle ja anna hautua hetki. Paloittele salaatti, kurkku sekä pikkutomaatit. Kuori porkkana ja vuole siitä kuorimaveitsellä ohuita siivuja. Hienonna chili sekä tuoreet yrtit. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja purista päälle sitruunan mehua.