Helpot yön yli porkkanasämpylät

Nämä yön yli kohotetut porkkanasämpylät ovat täydellinen tapa aloittaa aamu herkullisesti ja vaivattomasti. Taikina valmistetaan illalla ja saa kehittyä rauhassa yön yli, mikä takaa mehevän rakenteen ja syvän maun. Raastettu porkkana tuo sämpylöihin mehevyyttä ja makeutta ja kaurahiutaleet ihanaa pehmeyttä. Ja mikä parasta: näitä sämpylöitä ei tarvitse vaivata käytännössä lainkaan, joten ne sopivat täydellisesti kiireiseen arkeen – aamulla tarvitsee vain pyöritellä taikinasta sämpylät ja paistaa ne kullanruskeiksi!
Lue myös: Kaura-porkkana-peltileipä
Yön yli porkkanasämpylät
4dl vettä
1,5tl kuivahiivaa
3dl kaurahiutaleita
4dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1tl suolaa
1rkl hunajaa
2dl porkkanaraastetta
Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, ruisjauhot, hunaja sekä suolaa. Sekoita kevyesti. Lisää lopuksi raastettu porkkana ja kääntele taikina sekaisin. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, eikä sitä tarvitse vaivata. Peitä kulho kelmulla tai liinalla ja anna kohota jääkaapissa yön yli, noin 8–12 tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperille ilman ylimääräistä vaivaamista. Ripottele halutessasi pinnalle kaurahiutaleita. Paista sämpylöitä noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä hetki ja nauti tuoreena esimerkiksi voin tai juuston kanssa.