KAURA-PORKKANAPELTILEIPÄ
Itse tehty leipä maistuu tuoreena aivan taivaalliselle. Etenkin ihanien keittojen tai raikkaiden salaattien kaverina. Tämä peltileipä valmistuu käden käänteessä, eikä taikina vaadi suuremmin vaivaamista. Peltileipä on toki myös esimerkiksi sämpylöitä helpompi vaihtoehto siinäkin mielessä, että taikina vain yksinkertaisesti levitetään pellille ja paistetaan. Ei pyörittelyä, ei vaivaamista, eikä etenkään sotkua. Helppoa! Suolattomana tämä peltileipä sopii mainiosti myös vauvalle sormiruokailtavaksi, mutta halutessasi voit lisätä tietenkin joukkoon myös suolaa tuomaan makua.
Lue myös: CASHEW-KARPALOPATALEIPÄ
Kaura-porkkanapeltileipä
6dl lämmintä vettä
6dl kaurahiutaleita
4dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
1,5rkl oliiviöljyä
2-3 porkkanaa
Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa kulhoon hieman kädenlämpöä lämpimämpää vettä. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sekoita. Lisää muut ainekset ja halutessasi ripaus suolaa. Suolattomana tämä peltileipä sopii mainiosti myös vauvalle sormiruokailtavaksi. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Levitä taputellen leivinpaperilla vuoratulle pellille ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista kiertoilmalla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes leipä on kypsää. Leikkaa paloiksi.