HELPPO FETA-PINAATTIPASTA UUNISSA
Olen aiemminkin kertonut liputtavani arkiruokailussa pastojen puolesta. Ne ovat helppoja, monipuolisia ja maistuvat myös lapsille. Pastoista saa myös helposti tehtyä arkiruokailuun sopivia kevyempiä versioita valitsemalla vähärasvaisia raaka-aineita, ja lisäksi mukaan saa helposti usutettua erilaisia kasviksia. Tämä pastaresepti on kerrassaan täydellinen arkiruoka, sillä uunissa valmistuva feta-pinaattipasta valmistuu lähes itsekseen. Laita vain ainekset uunivuokaan ja sekoita muutaman kerran paiston aikana, ja tadaa ruoka on valmista! Pastan kastikkeena toimii varmasti monelle perheelliselle tuttu pakastealtaan kuningas; pinaattikeitto. Tämän helpommaksi ei arkiruokailu voi mennä!
Lue myös: UUNIFETAPASTA GOES NEXT LEVEL & KANA-FETAPASTA – HELPPOA JA TERVEELLISTÄ ARKIRUOKAA
Helppo feta-pinaattipasta uunissa
1pkt (400g) pakastepinaattikeittoa
250g kirsikkatomaatteja
300g pastaa
400g salaattijuustokuutioita (+suolalientä)
1prk kevyt ruokakermaa
suolaa
tuoretta ruohosipulia
tuoretta korianteria
tuoretta pinaattia
Mittaa uunivuokaan pasta. Kaada päälle kirsikkatomaatit sekä salaattijuustokuutiot. Mukaan kannattaa kaataa myös tilkka juustokuutioiden vettä nesteeksi ja makua tuomaan. Asettele päälle jäinen pinaattikeitto. Ripottele päälle suola sekä hienonnetut yrtit. Lisää halutessasi vielä reilu kourallinen tuoretta pinaattia. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes pastat ovat kypsiä. Sekoita paiston aikana muutaman kerran, ja lisää tarvittaessa nestettä mikäli pasta tuntuu kuivalta. Kannattaa ottaa huomioon, että sekoittamalla pastaa ja erityisesti jäistä pinaattikeittoa useamman kerran paiston aikana lyhennät paistoaikaa. Ja mitä laakeammassa vuoassa valmistat tämän pastan, sitä nopeammin se myös kypsyy.
Ohjeen löydät myös videomuodossa Instagramista