Luukku 11. Päärynä-mascarponetortut
Päärynä-mascarponetortut tuovat joulupöytään uutta vivahdetta. Haluatko tuoda ripauksen uutta makuelämystä perinteiseen joulupöytään? Kokeile näitä upeita joulutorttuja joissa yhdistyvät mehukas päärynä ja pehmeän täyteläinen mascarpone. Tämä makupari tuo herkullisen raikkaan vivahteen torttuihin, ja viimeinen silaus syntyy kun valmiit tortut kruunataan suussa sulavalla kinuskikastikkeella. Lopputulos on todella vastustamaton – ihana yhdistelmä makeutta ja hedelmäistä raikkautta. Nämä tortut eivät jää pöydälle odottamaan syöjää, vaan katoavat hetkessä parempiin suihin!
Lue myös: Helpot glögikuula-joulutortutPäärynä-mascarponetortut
3kpl torttutaikinalevyjä
1-2 päärynää
100g mascarponea
+ kananmuna voiteluun
+ kinuskia
Levitä torttutaikinat pehmenemään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille huoneenlämpöön. Poista päärynästä kanta ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Puolita pehmenneet taikinalevyt ja leikkaa viillot jokaisesta kulmasta keskustaan päin. Tee tortuista klassisia tähden mallisia taittamalla joka toinen sakara keskelle ja paina kevyesti. Voitele taitellut tortut kananmunalla. Nostele kunkin taikinaneliön keskelle lusikalla mascrponea. Asettele päälle muutama päärynäviipale. Paista torttuja uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes tortut ovat saaneet kauniin paistovärin. Anna jäähtyä hetki. Lusikoi tai valuta torttujen keskelle vielä kinuskia ja viimeistele tomusokerilla. Tarjoile glögin kera.