MARJAPIIRAKKA PELLILLINEN
Mustikat ja punaherukat ovat juuri nyt parhaimmillaan, ja ne tuovat ihanaa makua ja raikkautta kesän herkkuihin. Omassa keittiössäni marjapiirakka on joka kesän klassikko, jota tulee leivottua vähintään kerran. Marjapiirakka on helppo valmistaa, ja sen maku on yksinkertaisesti vastustamaton. Tämä ohje on ollut perheeni suosikki jo vuosien ajan, ja maistuu yhtä ihanalle joka kerta.
Marjapiirakka pellillinen
Pohja
250g margariinia
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
Täyte
2prk kermaviiliä
3dl vaniljajugurttia
1 litra marjoja (mustikka + punaherukka)
1dl sokeria
4 kananmunaa
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää esipaistetun pohjan päälle marjat. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita 2rkl perunajauhoja jäisten marjojen joukkoon. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti marjojen päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia.