APPELSIINIVISPIPUURO

Appelsiinivispipuuro
Appelsiinivispipuuro on maistuva vaihtoehto alkuvuoden aamiaishetkiin. Monet ihanat sitrukset, kuten appelsiinit ja veriappelsiinit ovat juuri nyt parhaimmillaan ja maistuvat paitsi sellaisenaan, myös esimerkiksi tässä kuohkeassa vispipuurossa. Appelsiinivispipuuro ei ainoastaan tarjoa makuelämystä, vaan se on myös helppo ja nopea valmistaa. Raikkaat appelsiinit tuovat puuroon luonnollista makeutta ja C-vitamiinia, samalla kun mannasuurimot tekevät puurosta pehmeän ja täyttävän. Tämä resepti sopii erityisen hyvin aamiaiseksi, antaen päivän alkuun raikkaan ja terveellisen startin. Täydellisen kuohkean puuron salaisuus on ainesosien oikea suhde sekä huolellinen vatkaaminen.

Lue myös: IHANA OMENA-PUNAHERUKKAVISPIPUURO

Appelsiinivispipuuro
Appelsiinivispipuuro

Appelsiinivispipuuro

n. 5-6 appelsiinia

7dl vettä

2dl mannasuurimoita

Ripaus suolaa

(0,5dl sokeria)

Kuori appelsiinit veitsellä ja paloittele. Joukkoon sopivat niin perinteiset appelsiinit kuin veriappelsiinit, itse käytin molempia. Poista suurimmat valkoiset osat. Valkoiset osat saavat puuroon helposti kitkerän maun. Laita paloitellut appelsiinit kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Keitä noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon sokeri, suola ja mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna kiehua n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jäähdytä hyvin. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Maista, ja lisää tarvittaessa sokeria.  Todella kuohkean puuron salaisuus piilee riittävässä jäähdytyksessä sekä tehokkaassa vatkaamisessa. Itse annan puuron jäähtyä mielellään lähes jääkaappikylmäksi ja vatkaan yleiskoneella isolla teholla kymmenisen minuuttia.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *