TOMAATTI-VUOHENJUUSTOKEITTO
Erilaiset keitot ovat ihanaa arkiruokaa, ja tämä tomaatti-vuohenjuustokeitto erityisen ihanaa. Kotimaiset tomaatit ovat pian parhaimmillaan, ja niistä syntyy mitä maukkain keitto. Rakastan vuohenjuustoa, mutta erityisen herkullisen yhdistelmän se mielestäni luo vuohenjuuston kanssa. Tässä reseptissä tomaatit paahdetaan uunissa maukkaaksi, jonka jälkeen joukkoon lisätään ihania mausteita sekä vielä hiukan tomaattimurskaa.
Lue myös: PAAHDETTU TOMAATTI-LINSSIKEITTO & TAIVAALLISEN HYVÄ BATAATTISOSEKEITTO
Tomaatti-vuohenjuustokeitto
800g tomaattia
200g vuohenjuustoa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
Oliiviölyä
Suolaa
Mustapippuria
Ripaus sokeria
Suolaa
Kuivattua oreganoa
2prk tomaattimurskaa
1 liemikuutio
Paloittele tomaatit sekä sipuli reiluiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipuli. Kaada tomaatit ja sipulit uunivuokaan. Siivuta vuohenjuusto ja asettele siivut kasvisten päälle. Kaada päälle oliiviöljyä, suolaa sekä mustapippuria. Paahda uunissa 175 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes tomaatit pehmenevät. Lisää joukkoon tomaattimurska sekä loput mausteet. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Kaada kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä vähintään tunti. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.