Fazerinapalat

Fazerinapalat

Suklaan ja appelsiinin makuyhdistelmä on täysin lyömätön. Näissä fazerinapaloissa on ihanaa kerroksellisuutta, joka vie kielen mennessään. Rapea digestivepohja saa makean lisän appelsiinimarmeladista. Täyteläinen mascarpone-suklaatäyte tuo mukaan pehmeyttä ja syvyyttä. Päällimmäiseksi levitettävä suklaakuorrute viimeistelee kokonaisuuden. Nämä herkut sopivat täydellisesti niin juhlapöytään kuin arjen hemmotteluhetkiinkin – ja halutessasi voit koristella ne vielä kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla.

Lue myös: Fazerinajuustokakku Fazerinapalat

Pohja


200g digestivekeksejä

75g voita tai margariinia

+ appelsiinimarmeladia

Täyte

2dl kuohukermaa

250g mascarponea

200g tummaasuklaata

1/2 appelsiinin mehu

1rkl raastettua appelsiininkuorta

Kuorrute

200g tummaa suklaata

1rkl voita

+halutessasi kandeerattuja appelsiiniviipaleita koristeeksi

Pohja: Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan (n. 20×20 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin. Levitä jähmettyneen pohjan päälle appelsiinimarmeladi.

Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi.  Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu suklaa ja kevyesti notkistettu mascarpone keskenään. Lisää seos käännellen kerman joukkoon. Lisää joukkoon raastettu appelsiininkuori sekä appelsiinimehu. Kääntele tasaiseksi ja levitä pohjan päälle. Nosta jääkaappiin.

Kuorrute: Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Levitä täytteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen leikkaamista paloiksi. Viimeistele kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla. 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *