Fazerinapalat

Suklaan ja appelsiinin makuyhdistelmä on täysin lyömätön. Näissä fazerinapaloissa on ihanaa kerroksellisuutta, joka vie kielen mennessään. Rapea digestivepohja saa makean lisän appelsiinimarmeladista. Täyteläinen mascarpone-suklaatäyte tuo mukaan pehmeyttä ja syvyyttä. Päällimmäiseksi levitettävä suklaakuorrute viimeistelee kokonaisuuden. Nämä herkut sopivat täydellisesti niin juhlapöytään kuin arjen hemmotteluhetkiinkin – ja halutessasi voit koristella ne vielä kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla.
Lue myös: Fazerinajuustokakku
Pohja
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia
+ appelsiinimarmeladia
Täyte
2dl kuohukermaa
250g mascarponea
200g tummaasuklaata
1/2 appelsiinin mehu
1rkl raastettua appelsiininkuorta
Kuorrute
200g tummaa suklaata
1rkl voita
+halutessasi kandeerattuja appelsiiniviipaleita koristeeksi
Pohja: Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan (n. 20×20 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin. Levitä jähmettyneen pohjan päälle appelsiinimarmeladi.
Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu suklaa ja kevyesti notkistettu mascarpone keskenään. Lisää seos käännellen kerman joukkoon. Lisää joukkoon raastettu appelsiininkuori sekä appelsiinimehu. Kääntele tasaiseksi ja levitä pohjan päälle. Nosta jääkaappiin.
Kuorrute: Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Levitä täytteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen leikkaamista paloiksi. Viimeistele kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla.