Halloumi-kasvispelti
Yhdellä pellillä valmistuvat ruoat ovat todellisia arjen pelastajia. Etenkin, kun mukana on reilusti kasviksia. Tämä kikherneillä ja halloumilla rikastettu kasvispelti maistui meillä ihan koko perheelle. 😋 Ja mikä parasta: ohjetta on helppo tuunata omaan makuun kasviksia ja mausteita vaihtelemalla. Itse lisäsin kylkeen vielä pikkelöityä punakaalia, joka tuo annokseen ihanaa pientä makeutta ja hapokkuutta. Pikkeliliemi valmistuu helposti 1-2-3 muistisäännöllä: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.
Lue myös: Juures-nachopelti & mangosalsa

Halloumi-kasvispelti
3 porkkanaa
3 perunaa
1 punainen paprika
2 punasipulia
Pala bataattia
Pala kukkakaalia
200g halloumia
230g kikherneitä
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Cayennepippuria
Cajunmaustetta
Kurkumaa
Paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja kuutioi bataatti. Halkaise paprika ja poista siemenkota. Paloittele. Kuori ja paloittele sipuli. Paloittele kukkakaali. Laita kasvikset kulhoon. Lorauta joukkoon öljyä ja mausta suolalla, pippurilla, cajunmausteella ja cayennepippurilla. Sekoita ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n.20-25 minuuttia. Kuutioi sillä välin halloumi. Valuta ja kuivaa kikherneet. Lorauta joukkoon öljyä ja mausta suolalla ja kurkumalla. Ota kasvikset uunista ja lisää päälle kikherneet ja halloumikuutiot. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut hiukan paistoväriä. Viimeistele tuoreella korianterilla.