Suklainen banaanileipä

Banaanileipä on herkullinen tapa hyödyntää jo hiukan ylikypsäksi menneet, ruskeat banaanit. Ja tähän ohjeeseen parhaiten sopivat juurikin jo hiukan ylikypsät banaanit makeutensa vuoksi. Banaanileipä ei ehkä nimestään huolimatta ole ns. ”perinteinen” leipä, vaan enemmänkin kuivakakkua muistuttava, miedon makea ja mehevä herkku. Meillä tämä maistuu erityisesti perheen pienimmille välipalana.
Lue myös: Ihana omena-banaanileipä

Suklainen banaanileipä
2 kypsää banaania
2 kananmunaa
1 mitta heraproteiinijauhetta (Puls Nutrition Jaffa orange cake)
5dl kaurahiutaleita jauhettuna
0,5dl öljyä
2dl maitoa
2tl lakritsijauhetta
3rkl kaakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
Soseuta banaanit kevyesti haarukalla. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Heraproteiinin voit myös halutessasi jättää pois. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Halutessasi voit koristella leivän esimerkiksi halkaistulla banaanilla ja kookoshiutaleilla. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.