NOKKOSKÄÄRETORTTU
Suolainen kääretorttu on ehdottomasti aliarvostettu kahvipöydän tarjottava. Tämä ihana nokkoskääretorttu syntyi hetken inspiraatiosta kotipihan nokkosista, ja täytteekseen kääretorttu sai ihanaa vatkattua fetaa sekä raikasta kevätsipulia. Nokkosen tilalla ohjeessa voi hyvin hyödyntää myös joko tuoretta tai pakastettua pinaattia.
Lue myös: FETA-PERSIMONPIIRAKKA
Nokkoskääretorttu
3dl vehnäjauhoja
3dl vettä
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
3 munaa
1/2dl rypsiöljyä
2dl ryöpättyjä nokkosia
Täyte
1 pala (200g) fetajuustoa
1prk ruohosipulituorejuustoa
Ruohosipulia
Lehtipersiljaa
Kevätsipulia
Aloita valmistamalla pohja. Vatkaa kulhossa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti kananmunavaahdon joukkoon. Soseuta ryöpätyt nokkoset ja lisää seokseen. Lisää joukkoon lopuksi öljy sekä vesi ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Hienonna lehtipersilja sekä ruohosipuli. Murustele kulhoon fetapala ja lisää joukkoon tuorejuusto. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunamehu sekä hienonnetut yrtit. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Ripottele päälle hienonnetut kevätsipulin varret. Rullaa pidemmän sivun puolelta rullaksi. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa tasaisiksi paloiksi ja tarjoile.