KAURA-PORKKANAPIIRAKAT

Kaura-porkkanapiirakat
Ainakin meillä lasten juhlissa ja muissa kahvikekkereissä cocktailpiirakat tai karjalanpiirakat ovat melko lailla vakiokalustoa. Tällä kertaa halusin kuitenkin testata jotakin hiukan erilaista, ja lopputuloksena oli nämä ihanat kaura-porkkanapiirakat. Ulkomuodoltaan ja olemukseltaan ne muistuttavat karjalanpiirakoita, mutta ero onkin piirakoiden täytteessä. Nämä piirakat saavat täytteekseen maukasta porkkanaa sekä kauraa.

Lue myös:
Kaura-porkkanapiirakat
Kaura-porkkanapiirakat

Kaura-porkkanapiirakat

n. 35 piirakkaa
Täyte
4 porkkanaa
5,5dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1tl suolaa

Taikina
1,5dl ruisjauhoja
2,5dl kaurajauhoja
1,5dl vehnäjauhoja
2dl vettä
2rkl öljyä
1tl suolaa

Aloita valmistamalla täyte. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä. Soseuta blenderillä tai tehosekoittimella. Älä kaada keitinvettä pois, sillä porkkanamassa saa jäädä melko löysäksi. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja keitä vielä hetki. Soseuta vielä kevyesti. Jäähdytä taikinaa hiukan, ja lisää joukkoon kananmuna.
Valmista seuraavaksi taikina sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa. Leivo taikinasta tanko, ja jaa se pieniin osiin. Taikinasta tulee piirakoiden koosta riippuen n. 35 piirakkaa. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele kakkaroiksi. Koko kuoret pinoon, ja levitä väliin reilusti jauhoja. Kuoret kannattaa peittää esimerkiksi kelmulla tai tiiviisti leivontakulholla, jotteivat ne kuivu. Levitä kuoret pienissä erissä pöydälle, ja annostele täytettä. Käännä reunat täytteen päälle ja ryptyä. Nostele pellille. Paista 275 asteessa n. 10 minuuttia. Valmiit piirakat voidellaan voi-maitoseoksella. Mikäli aiot pakastaa piirakat, kannattaa voitelu tehdä vasta pakastuksen jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *