KAURA-PORKKANAPELTILEIPÄ
Etenkin talvisin ihanien, lämpimien keittojen kylkeen on kiva välillä leipoa itse tehtyä leipää. Aina kuitenkaan pitkät kohotusajat ja leivän vaivaaminen tai sämpylöiden pyöritteleminen ei houkuttele, tai siihen ei vain yksinkertaisesti ole aikaa. Silloin helppo ja nopea kaura-porkkanapeltileipä on ratkaisu. Peltileipä valmistuu nopeasti, eikä taikina vaadi suuremmin vaivaamista. Valmis taikina vain levitetään pellille ja tadaa, leipä on paistoa vaille valmiina. Helppoa!
Lue myös: TERVEELLINEN BANAANILEIPÄ
Kaura-porkkanapeltileipä
1 pellillinen
2 isoa porkkanaa
6dl lämmintä vettä
6dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
1,5tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
0,5dl auringonkukan siemeniä
Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita hiiva lämpimään veteen. Vesi saa olla hieman kädenlämpöä lämpimämpää, noin 42 asteista. Lisää joukkoon muut ainekset. Vaivaa taikinaa kevyesti. Anna kohota liinan alla noin 10 minuuttia. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä uunipellille. Pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista 185 asteessa 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja nauti.