KAURA-PORKKANA-PATALEIPÄ

Kaura-porkkana-pataleipä
Syksyisin ainakin itselleni maistuu usein ruokana erilaiset ihanat, lämpimät keitot. Ja mikäs sopisikaan keiton kylkeen paremmin kuin itse tehty leipä. Pataleipä on ihanan helppo valmistaa, sillä se valmistuu täysin ilman vaivaamista. Kohotusaika tällä leivällä tosin on varsin pitkä, 12-16 tuntia, mutta uskokaa tai älkää, odotus kyllä palkitsee! Kauraisat pataleivät ovat omia ehdottomia suosikkejani, ja tällä kertaa kauran kaveriksi päätyi porkkanaa joka teki lopputuloksesta ihanan mehevän.

Lue myös: CASHEW-KARPALOPATALEIPÄ

Kaura-porkkana-pataleipä
Kaura-porkkana-pataleipä

Kaura-porkkana-pataleipä

5dl kaurajauhoja (tai blenderissä jauhettuja kaurahiutaleita)
3dl vehnäjauhoja
3dl sämpyläjauhoja
2,5tl suolaa
1,5tl kuivahiivaa
5dl vettä
3 porkkanaa raastettuna
+vehnäjauhoja leipomiseen
Sekoita hiiva hieman kädenlämpöä lämpöisempään veteen, n.42°C. Sekoita joukkoon jauhot, karpalot, rouhitut pähkinät ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä n. 12-16 tuntia. Kohottamisen jälkeen kaada taikina reilusti jauhotetulle pöydälle ja leivo pyöreä leipä. Voit tarvittaessa lisätä vielä leipomisvaiheessa taikinaan jauhoja, jotta saat kauniin ja pyöreän leivän. Kohota leipää vielä liinan alla n. 30 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteiseksi ja kuumenna uunissa kannellinen pata. Nosta leipä kuumaan pataan. Paista kannen alla ensin 30 minuuttia ja lopuksi vielä ilman kantta 15-20 minuuttia. Kumoa leipä padasta jäähtymään ritilän päälle.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *