KANTARELLI-SAVUTOFUPASTA
Koska sienien kulta-aikaa näköjään edelleen riittää, niin ainahan on tilaa vielä yhdelle kantarellireseptille vai mitä? Jaoin aiemmin jo yhden kantarellipastan reseptin, mutta koska pastat nyt vain on niin herkullisia niin jälleen syntyi yksi ihana pastaresepti. Tällä kertaa kantarelli sai kaveriksiin savutofua, joka sopi tähän aivan täydellisesti! Savutofua myydään valmiina, mutta itse marinoin ja savustin tofun itse. Mikäli reseptiin käyttää maustamatonta tofua, ei mausteiden kanssa kannata kitsastella. Savutofun voi pastaan joko raastaa karkeaksi raasteeksi tai hienontaa. Tofun paistaminen ja vasta aivan loppuvaiheella muun pastan joukkoon lisääminen takaavat rapeuden, joka tuo pastaan mukavaa tekstuuria yhdessä lehtikaalin kanssa.
Lue myös: SIENIKEITTO
Kantarelli-savutofupasta
300g kantarelleja
2pkt tofua (mieluiten savustettua)
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
250g pikkutomaatteja
Muutama lehtikaalin lehti
1prk ruokakermaa
1dl pastan keitinlientä
Kasvisliemijauhetta
Sitruunanmehua
n. 300g tagliatellea
Hienonna tofu. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja hienonna. Halkaise pikkutomaatit. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, älä kuitenkaan täysin kypsäksi.Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja lisää joukkoon tofut. Paista kullanruskeaksi. Siirrä sivuun odottamaan. Laita seuraavaksi pannulle kantarellit ja paista kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää joukkoon tilkka öljyä, sipuli, valkosipuli, lehtikaali sekä tomaatit. Kuullota hetki. Lisää joukkoon valutetut pastat sekä tilkka keitinlientä. Mausta kasvisliemellä, suolalla & sitruunamehulla. Lisää joukkoon ruokakerma. Sekoittele hetki. Lisää lopuksi joukkoon tofu. Tarjoile parmesanraasteen ja tuoreen timjamin kera.