JUUSTOINEN BROILER-JUURESVUOKA
Talvisin kaipaan lämmittäviä ruokia, ja juurekset ovat ehdoton suosikkini. Keltajuuret ovat juuri nyt sesongissa, joten päätin loihtia helpon ja herkullisen broiler-juuresvuoan. Resepti on kätevä, sillä juuresten kuoriminen ja viipaloiminen on tämän reseptin aikaa vievin osuus, joka sekin on suhteellisen nopeaa ja helppoa. Sitten ainekset vain ladotaan vain uunivuokaan. Mausteeksi suolaa, mustapippuria, ja päälle reilusti juustoruokakermaa. Uuni hoitaa loput. 50 minuutin kuluttua meillä on valmis ateria, joka tuo pöytään talvisen lämmön ja herkullisen makuelämyksen. Eikä unohtaa saa sitä ihanan ruskistunutta juustokuorrutetta, joka tekee tästä vuokaruoasta todellisen talven herkun.
Lue myös:
Juustoinen broiler-juuresvuoka
600g keltajuuria
400g perunaa
400g porkkanaa
1 sipuli
125g mozzarellaa
800g broilerin fileesuikaleita
2prk (a 2,5dl) juustoruokakermaa
Suolaa
Mustapippuria
Kuori ja viipaloi juurekset ohuiksi viipaleiksi ja lado uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää juuresten joukkoon. Nostele päälle broilerin fileesuikaleet. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Sekoita kevyesti. Kaada päälle ruokakerma. Revi mozzarella vuoan päälle. Paista 200 asteessa 50 minuuttia-tunti, kunnes juurekset ovat kypsiä. Paiston aikana perunoita kannattaa painella muutamasti kevyesti, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja pysyvät mehevinä.