PIHLAJAJUUSTOKAKKU
Pihlajajuustokakku, eli tuttavallisesti kettukarkkijuustokakku on ihana tapa hyödyntää klassikkokarkit. Kettukarkeista tulee itselleni lämmin tuulahdus lapsuudesta, kun omassa mummolassani niitä usein tarjoiltiin. Pihlajajuustokakku sopii myös ihanasti joulunaikaan, ja sen kiille valmistuu helposti pihlajamarmeladista. Kiilteeseen voi toki hyödyntää myös pihlajakarkkeja sulatettuna, mutta valmista marmeladia hyödyntämällä yksi työvaihe jää pois. Mikäli haluat kakkuun jouluista twistiä, korvaa pohjan digestivekeksit joulupipareilla. Nam!
Lue myös: PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
Pihlajakakku
Pohja
180g digestivejä
75g margariinia
Täyte
2dl kermaa
200g vaniljatuorejuustoa
2dl turkkilaista jugurttia
1tl vaniljasokeria
0,5dl sokeria
4 liivatetta
Tilkka sitruunamehua
Kiille
140g pihlaja marmeladia
1,5dl glögiä
3 liivatetta
Aloita valmistamalla pohja. Murskaa blenderissä digestivekeksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin. Valmista seuraavaksi täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää kerman joukkoon. Lisää joukkoon myös turkkilainen jogurtti sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään marmeladi sekä lähes kaikki glögi, säästä tilkka liivatteita varten. Kuumenna jäljelle jäänyt glögi ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos marmeladi-glögiseokseen ja anna jäähtyä hetki. Kiillettä ei kannata kaataa kakun päälle liian kuumana, jottei täyte sula. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele esimerkiksi valkosuklaalla, kermapursotuksilla tai pihlajakarkeilla.