MARINOIDUT RAPARPERIT
Olen vannoutunut raparperien ystävä, kuten olette ehkä huomanneet. Rakastan raparperia kaikissa muodoissa, ja etenkin viime vuosina on tullut perinteisen raparperipiirakan lisäksi testattua muitakin tapoja hyödyntää raparperia leivonnassa ja ruoanlaitossa. Tällä kertaa innostuin marinoimaan raparperia. Marinoidut raparperit maistuvat täydelliseltä vaikkapa muurinpohjalettujen kaverina, sekä osana ihania jälkiruokia. Itse voisin hyvin kuvitella marinoidut raparperit vaikkapa kermaisen pannacotan tai makean britakakun kaveriksi.
Lue myös: RAPARPERICURD
Marinoidut raparperit
200g raparperia
2,5dl Satokausi Rosé viiniä
1dl vettä
1dl fariinisokeria
1/2 sitruunan mehu
Sitruunan kuorta raastettuna
Kanelia
Vaniliinisokeria
Kuori ja paloittele raparperit pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan Satokausi Rosé, vesi sekä fariinisokeri. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää ripaus kanelia sekä vaniliinisokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kuplia hetki. Ota pois levyltä ja kaada joukkoon raparperit. Anna raparperien maustua liemessä muutama tunti tai yön yli. Tarjoile esimerkiksi jälkiruokien lisukkeena tai muurinpohjalettujen kanssa.
Ehtiikö alkoholi haihtua tuon kiehautuksen aikana tai mitä tapahtuu jos viinin vaihtaakin vaikka mehuun? 😀 Viini on mulle ihan vieras ruoanlaitossa ja muutenkin 😀
Heippa! Alkoholista toki osa haihtuu kypsennettäessä, tutkimusten mukaan esimerkiksi 15 minuutin kypsennyksessä liedellä alkoholista haihtuu 60%. Viinin voi toki korvata myös mehulla! 😊