RAPARPERICURD

Raparpericurd
Raparperien parhain sesonki on käsillä! Raparperista valmistuu monet herkut, kuten tämä ihana raparpericurd joka maistuu vaikkapa leivän päällä, kääretortuissa tai täytekakkujen välissä. Curd tahnoista varmastikin raikas lemoncurd on tunnetuin, mutta tahnoihin voi mainiosti hyödyntää myös muita ihania hedelmiä ja marjoja. Perinteisistä hilloista curd tahnat eroavat raaka-aineiltaan, sillä curdissa käytetään hillosokerin sijaan tavallista sokeria ja lisäksi joukkoon tulee myös kananmunia tai kananmunien keltuaisia. Valmis tahna säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

Lue myös: RAPARPERI-BRITAJUUSTOKAKKU

Raparpericurd
Raparpericurd

Raparpericurd

300g raparperia
2rkl vettä
1dl sokeria
1 kanamuna
1tl kanelia
1rkl voita

Kuori raparperit ja paloittele pieniksi paloiksi. Kaada raparperit kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja sokeri. Keitä, kunnes raparperi on pehmennyt kunnolla. Ota pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle, ja lisää curdin joukkoon kananmunat koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kuumenna, kunnes tahna sakeutuu. Älä kuitenkaan keitä! Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella, kunnes curd on hiukan ilmavaa. Kaada puhdistettuun lasipurkkiin ja anna jäähtyä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *