Raparperituorepuuro
Kesän raikkain aamu alkaa ehdottomasti raparperilla! Raparperituorepuuro on ihana yhdistelmä kirpeänmakeaa raparperia ja täyteläistä vaniljaa. Tämä helppo resepti syntyy yön yli tekeytyvästä puurosta, koska mikä olisikaan parempi tapa aloittaa kesäpäivä kuin valmiina jääkaapista löytyvä aamiainen? Valmistele tämän herkullisen aamiainen (tai välipala!) jo edellisenä iltana ja aamulla odottaa pehmeä, viileä ja raikkaan makuinen puuro, jonka voit viimeistellä juuri niin kauniisti kuin haluat.
🍓 Täydellinen mukaan otettavaksi, brunssipöytään tai kiireettömään aamuun parvekkeella.


Raparperituorepuuro
1dl kaurahiutaleita
1rkl chiansiemeniä
1dl maitoa tai kaurajuomaa
1prk vaniljan makuista proteiinirahkaa tai -vanukasta
n. 0,75dl haudutettua raparperia
Aloita valmistamalla raparperi. Paloittele raparperin varret ja laita pannulle. Lisää joukkoon tilkka vettä, ripaus kanelia ja haluamaasi makeutusta kuten sokeria, hunajaa tai sokeritonta siirappia. Hauduta, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä. Valmista tuorepuuromassa sekoittamalla ainekset kulhossa keskenään. Lusikoi lasiin tai kulhoon kerroksittain tuorepuuromassaa sekä haudutettua raparperia. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli ja koristele halutessasi esimerkiksi pähkinöillä, hedelmillä tai marjoilla. Nauti!