PAVLOVAKRANSSI
Mitä olisi kesä ilman pavlovaa? Niimpä! Tässä alkukesän ihanassa pavlovassa yhdistyvät moni herkullinen maku. Makea raparpericurd saa kaverikseen makeaa, inkiväärisiirapilla maustettua valkosuklaamoussea sekä marinoituja raparpereja. Tämä kahvipöydän herkku vie kielen mennessään!
Lue myös: KESÄINEN MANSIKKA-RAPARPERIBRITA
Pohja
6 kananmunan valkuaista
3,75dl sokeria
Raparpericurd
500g raparperia
2rkl vettä
2dl sokeria
6 kananmunan keltuaista
Pala inkivääriä
Marinoitu raparperi
N.100g raparperia
1dl omenamehua
0,5dl fariinisokeria
Raastettua inkivääriä
Valkosuklaamousse
2dl kuohukermaa
2 kananmunan valkuaista
100g valkosuklaata
Inkiväärisiirappia
Inkiväärisiirappi
Pieni pala inkivääriä
1dl vettä
1dl sokeria
Valmistus
Pohja
Erotttele kananmunan valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi joukkoon sokeri, ja vatkaa kunnes seos on kiiltävää. Pursota leivinpaperille kranssin muotoon. Jätä renkaan keskiosa hiukan matalammaksi, tai tasoita lusikalla ”kouru” täytteitä varten. Paista 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Pohjan voit valmistaa myös edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää huoneenlämmössä.
Raparpericurd
Valmista raparpericurd. Mittaa kattilaan kuoritut ja paloitellut raparperit, sokeri sekä vesi. Raasta joukkoon inkivääri. Keitä hiljalleen n. 15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet.Soseuta sauvasekoittimella ja nosta takaisin levylle. Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan sekoittaen, ja anna seoksen kiehahtaa. Kun seos on paksuuntunut, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon voi ja vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se on ilmavaa.
Marinoitu raparperi
Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa muut ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada liemi raparperien päälle ja anna marinoitua muutama tunti.
Valkosuklaamousse
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatettu suklaa ja jäähtynyt inkiväärisiirappi. Lisää ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon myös valkuaisvaahto varovasti nostellen.
Inkiväärisiirappi
Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kattilaan kaikki siirapin ainekset ja keitä hiljalleen, kunnes seos muistuttaa siirappia. Anna jäähtyä.
Täyttäminen
Aloita pavlovan täyttäminen lusikoimalla pohjalla raparpericurdia. Lusikoi tai pursota päälle valkosuklaamoussea ja lopuksi ripottele päälle vielä marinoidut raparperit. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai uunissa kuivatetuilla, sokeroiduilla raparperiremmeillä. Tarjoile heti!